In gesprek met collega’s
Omdat we het belangrijk vinden collega’s zoveel als mogelijk te betrekken bij onze activiteiten en ontwikkelingen, organiseerden we na een lange vakantieperiode op 19 september en 31 oktober een lunchbijeenkomst.
Editie 19 september, kantoor DCMR
Tijdens de eerste editie lichtten we project 3.3 ‘Tussentijdse bevindingen pilot ‘Structureren van de aanvraag’’ toe. Zo’n 60 collega’s kwamen met ons lunchen, 78 collega’s volgden ons verhaal via Teams.
Project 3.3
Ook het bedrijfsleven heeft interesse in het programma AADV. Op dit moment testen we via een pilot met tankopslagbedrijven VOPAK en Euro Tank Terminal (ETT) hoe het opstellen van een aanvraag anders en beter kan. Hierbij maken we gebruik van de ontwikkelde Handleiding Altijd Actuele Gestructureerde Aanvraag en het bijbehorende Wijzigingsregister. DCMR, OMWB, ODNZG en OZHZ doen ook mee in dit traject.
Vooral de afronding van de pilot met ETT levert nog noodzakelijke informatie voor de vervolgstappen op. We verwachten hier voor het einde van het jaar meer over te kunnen vertellen. Het traject is overall heel waardevol, maar laat ook zien dat we er nog niet zijn. En dus werken we keihard door!
Editie 31 oktober, digitaal
De tweede editie vond plaats via Teams. We ontvingen zo’n 95 mensen in de digitale vergaderruimte, waar we hen in 45 minuten bijpraatten over project 2.3 met een doorkijk naar 2.4.
Project 2.3
Al eerder informeerden wij over ons onderzoek naar het werken met een meer robuuste vergunning (project 2.2). De eindrapportage hiervan is in het eerste kwartaal van dit jaar opgeleverd. In het vervolgtraject, project 2.3, onderzochten we welke wegingsfactoren gelden voor een uniforme handleiding voor vergunningverleners en toezichthouders om met deze vergunning en de aanvraag ervan te kunnen werken. Daarnaast is een analyse uitgevoerd of het aanbrengen van meer flexibiliteit meerwaarde zou hebben gehad bij eerder verleende vergunningen aan dynamische bedrijven.
Het onderzoekstraject leverde een aantal conclusies op waaruit aanbevelingen zijn gedaan aan het programma AADV. Met een paar ervan gaan we nu aan de slag, een deel wordt in het vervolgtraject 2.4 opgepakt. Hier toetsen we de uitvoerbaarheid van de handleiding om tot een meer robuuste vergunning te komen door een pilot bij een bedrijf met een recent verleende vergunning (inclusief de aanvraag) en kloppen we aan bij andere dynamische bedrijven en bevoegd gezagen. We praten je op een later tijdstip graag weer bij!
Deel deze pagina